Wim te Wierik

Geriatrische aandoening

Wesseler-Nering 60-4 | 7544 JC Enschede | info@fysiotherapiewesselerbrink.nl Contact

Geriatriefysiotherapie

Affiche geriatrie spreekuur 3Als geriatriefysiotherapeut is Wim te Wierik gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van (kwetsbare) ouderen. Hij richt zich op ouderen met een complexe en meervoudige gezondheidsproblematiek.  

Ouderen kunnen door diverse oorzaken uit balans zijn geraakt. Er kan sprake zijn van grote zelfzorgtekorten en een toenemende hulpvraag.  De meeste problemen worden ervaren op het gebied van het dagelijks bewegen waarbij zelfredzaamheid en zelfstandigheid in de woonsituatie centraal staat. De zorg van de geriatriefysiotherapeut richt zich op het leren omgaan met, het behandelen van en adviseren bij deze complexe hulpvraag.

De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over de ouderen en de daarbij meest voorkomende ziektebeelden. Er wordt vooral oefentherapie aangeboden, gericht op het verminderen van klachten bij het dagelijkse bewegen.

De geriatriefysiotherapeut heeft na de basisopleiding fysiotherapie een post hbo-opleiding geriatriefysiotherapie gevolgd en werkt nauw samen met andere (para)medici in multidisciplinair verband. Tot het werk van de geriatriefysiotherapeut behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers.

Vergoeding en verzekering:

Vergoeding voor geriatriefysiotherapie valt onder de fysiotherapievergoeding van de zorgverzekeraar en wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekeringspakketten. Bij een chronische indicatie worden de behandelingen vanaf de 20e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering.

Voor een aantal interessante sites, klik op een van de volgende links: