Wesseler-Nering 60-4 | 7544 JC Enschede | info@fgcw.nl Contact

 

Beweeggroep Gezond Fit

 

In het Gezondheidscentrum Wesselerbrink bieden de fysiotherapeuten dit programma aan.
De begeleiding wordt vormgegeven door een gediplomeerd fysiotherapeut al dan niet geassisteerd door een stagiaire van de praktijk.
Dus sporten en bewegen in een rustige, veilige en betrouwbare omgeving.

De intake
De intake vindt plaats door een fysiotherapeut in de vorm van een screening.
Samen met de fysiotherapeut wordt bekeken of u aan het programma programma kunt deelnemen.  Eventueel door het doen van een aanvullend lichamelijk onderzoek. Na de intake worden de persoonlijke trainingsdoelen in overleg met u vastgelegd. De intake  wordt ook benut om de reglementen, voorwaarden en de contributie per automatische incasso te bespreken.

Groepsgrootte en faciliteiten
De groepsgrootte bedraagt maximaal 10 personen per trainingssessie. De deelnemers kunnen beschikken over alle benodigde faciliteiten (o.a. kleedkamers, douches en toilet) van de praktijk, zoals die voor de training nodig zijn. De deelnemers worden geacht alle adviezen van de begeleidende fysiotherapeut op te volgen en zorgvuldig met de aanwezige apparatuur om te gaan. De deelnemers dienen zelf een handdoek mee te nemen ter bescherming van de bekleding van de aanwezige apparatuur. Het is aan te bevelen om tijdens de training gemakkelijke kleding of sportkleding te dragen waarbij sportschoenen gewenst zijn.

Wanneer vindt Gezond fit plaats?
De planning en roostering van het Gezond fit programma wordt vormgegeven door de begeleidend fysiotherapeut in overleg met de deelnemers op basis van de vraag. De huidige trainingstijden zijn 1x per week op dinsdagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur. Indien er behoefte bestaat om vaker te trainen bijv. 2x per week of bijv. na werktijd te trainen dan kunt u dat bij de begeleidende fysiotherapeut aangeven.